Σχετικά

Ποιος είμαι

Ονομάζομαι Δημήτρης Λεπίδας, είμαι δάσκαλος με οργανική θέση στο 8ο Δ.Σ Βόλου και συμπληρώνω κάποιες ώρες στο 6ο Δ.Σ. Βόλου. Για φέτος ισχύει για μένα μια πρωτόγνωρη κατάσταση: διδάσκω αποκλειστικά Εικαστικά και κάποιες ώρες Θεατρική Αγωγή στα δυο σχολεία. Θέλοντας να δω δημιουργικά αυτή τη νέα κατάσταση σκέφτηκα στα πλαίσια του μαθήματος να εντάξω και τη δημιουργία ενός ιστολόγιου, ενός μπλογκ που λειτουργεί ως ηλεκτρονικό μπλοκ ζωγραφικής και ημερολόγιο δραστηριοτήτων, στην ηλ.διεύθυνση: afantasto.wordpress.com

Τι κάνω

Προσπαθώ με τους μαθητές να αξιοποιήσω την Τέχνη και την τεχνολογία. Πώς θα ήταν άραγε αυτές οι ήδη όμορφες δημιουργίες των παιδιών, σχεδιασμένες με ξυλομπογιές και μαρκαδόρους στο χαρτί, αν τις ζωγράφιζαν και χρωμάτιζαν μεγάλοι ζωγράφοι, όπως π.χ ο Βαν Γκογκ, ή ο Πικάσο ή τις σχεδιάζαμε και  χρωματίζαμε βασισμένοι σε διαφορετικά ρεύματα ζωγραφικής, όπως ο ιμπρεσιονισμός ή ο κυβισμός; Ο χώρος και ο χρόνος στο σχολείο πολλές φορές μας περιορίζει, αλλά ή τεχνολογία μπορεί να μας δώσει αφάνταστες δυνατότητες για να δούμε τις δημιουργίες των παιδιών με άλλο μάτι και να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και ανάστοχασμού.

Τι επιδιώκω

Επιδιώκω τα παιδιά να πιστέψουν στις δυνατότητές τους και στη δύναμη της φαντασίας τους. Ελπίζω πως μέσα από το «αφάνταστο», που λειτουργεί ως μια μικρή έκθεση ζωγραφικής τα παιδιά να νιώσουν επιβράβευση, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, αλλά και τη διάθεση να βελτιωθούν κρίνοντας τα έργα τους και συγκρίνοντάς τα.
Θα ήθελα να δουν και να δω κι εγώ μέσα από τη ματιά τους, την ομορφιά που υπάρχει γύρω μας και πολλες φορές την προσπερνάμε, ομορφα πράγματα, πρόσωπα, σπίτια, δρόμοι, η φύση, η πόλη μας και ό,τι άλλο αφάνταστο μπορεί να προκύψει.

 

Σχολιάστε